top of page

Tillgänglighet

Naturum Öresund är till för alla. Vi respekterar allas rätt till att funka olika och vi gör alltid vad vi kan för att alla ska kunna delta i våra aktiviteter och få en positiv upplevelse av havet. Har du något särskilt behov? Prata med personalen så försöker vi lösa det tillsammans! Är du lärare och har bokat ett pedagogiskt program hos oss, och har elever med särskilda behov? Hör gärna av dig någon vecka innan det är dags för ert besök, så försöker vi hitta lösningar som gör att besöket blir så givande som möjligt för alla deltagare!   

  

Naturumet är helt utan trappor och nivåskillnader. Precis vid entrén finns ett tiotal handikapparkeringsplatser. Framkomligheten med rullstol inne på centret är bra och här finns en handikapptoalett med skötbord. Centret ligger granne med Örtesund funkis – badet utan hinder, och det finns en väg för rullstolsburna som leder hela vägen från centret ut i havet. För aktiviteter ute i vattnet har vi flytfåtöljer som gör det möjligt för personer med begränsad rörelseförmåga att delta.   

 

Texterna i utställningen går att lyssna på. Scanna QR-koderna som finns utsatta runt om i utställningen med din mobil för att lyssna.   

I receptionen finns en utställningsguide på lätt svenska att låna. Du kan också ladda ner guiden nedan.

bottom of page