top of page

Evenemang

Vi genomför årligen ett antal större och mindre evenemang. Ibland själva, men oftast i samarbete med skolor, föreningar, organisationer, kommunala förvaltningar med flera. Ibland är naturum Öresund huvudarrangör, ibland deltar vi i arrangemang som vi blir inbjudna till. Några större evenemang återkommer årligen, som Havets dag och World Cleanup Day.  

 

VMD_Logga_Primär.jpg

Världsmiljödagen

Söndagen den 5 juni firar vi Världsmiljödagen med en massa roliga aktiviteter på naturum Öresund. Tillsammans med föreningar och organisationer visar vi upp den unika marina miljö som döljer sig under ytan! 

Följ med ut och håva, upplev Öresund under ytan genom film och bilder tillsammans med Malmö Sportdykarklubb, träffa dykare och brandmän från Räddningstjänsten Syd, lyssna på föredrag av marinarkeolog Jan Öijeberg från Swedish Coast and Sea Center eller följ med på tångworkshop.

Dagen uppmärksammas på båda sidor av sundet - besök sidan om Världsmiljödagen för mer information om aktiviteterna på naturum Öresund men även på andra platser runt sundet.

Evenemang VMD

Havets dag

Varje år firar vi Havets dag den 8 juni. Havets dag högtidlighålls världen över som en dag då vi lyfter havets betydelse för vår planet och vad vi tillsammans kan göra för att ta hand om det. Tillsammans med allmänhet, föreningar och organisationer gör vi en insats för havsmiljön genom att städa stranden tillsammans. Under dagen finns också möjlighet att testa på en massa roliga och spännande havsrelaterade aktiviteter hos oss och våra många samarbetspartners.  

World Cleanup Day

Under World Cleanup Day i september ansluter vi oss till människor runt om i världen som gör en insats för vår gemensamma miljö genom att under några intensiva timmar plocka så mycket skräp som möjligt. Under World Cleanup Day brukar vi med båtar och dykare rensa Malmös kanal från skräp.  

bottom of page