Här kan du som pedagog läsa mer om havsmedvetenhet kopplat till läroplanen.

För förskolor och skolor inom Malmö stad 

Under skolterminerna erbjuder naturum pedagogiska program för olika åldrar, alla med fokus på havet och havsmedvetenhet. Programmen är anpassade för elever i förskola, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola, gymnasiesärskola och sfi. Genom roliga och lärorika aktiviteter och uppdrag vill vi väcka elevernas intresse och engagemang för den fantastiska miljö som döljer sig under ytan. 


Våra pedagogiska program genomförs under förmiddagar och är tillgängliga för såväl skola som särskola. Ange gärna vid bokningen under "Övrig info" om det finns speciella behov i klassen som våra pedagoger kan behöva känna till. 

 

Vill ni istället besöka naturum med er klass, förskolegrupp eller fritids en kortare stund går det bra att boka ett studiebesök på eftermiddagar. Ni kan även besöka utställningen och akvarierna på egen hand under naturums ordinarie öppettider.

  

Ska ni delta i något av våra program går det bra att fr om 1 oktober 2021 boka Naturbussen till och från ert besök. Observera att detta är en separat bokning, avbokar ni besöket hos oss måste ni även avboka Naturbussen. Boka Naturbussen här. 

För förskolor och skolor utanför Malmö stad 

Eftersom våra pedagogiska program finansieras av Malmö stad kan vi bara ta emot klasser inom Malmö kommun i vår ordinarie programverksamhet. Klasser från andra kommuner är hjärtligt välkomna att besöka oss under naturums ordinarie öppettider. Boka gärna ett studiebesök för att få den allra bästa upplevelsen av Öresund.