Aktiviteter

Delta i någon av våra aktiviteter för att komma närmare livet under ytan. Vi har spännande aktiviteter för både barn och vuxna, till på köpet är de gratis!

 

Just nu planerar vi corona-säkra aktiviteter, se i vår aktivitetskalender vad som är på gång!

Visning av utställningen

Tidsåtgång: ca 30 min

Antal deltagare: 15 deltagare

Våra guider visar runt i utställningen och berättar om Öresunds historia, utveckling från sjukt till välmående hav och om dess rika och fascinerande djur- och växtliv.  

Håvning

Tidsåtgång: ca 60 min

Vem kan delta: För alla! Barn födda 2013 och senare ska ha med sig deltagande vuxen.

Utrustning: Vadarstövlar, håv och vattenkikare (ingår)

Under ett håvningspass blir alla deltagare utrustade med vadarstövlar och håv. Vi går ut i vattnet och letar efter djuren som bor i havet, våra guider berättar vad som är bra att tänka på och var man hittar de flesta djuren. Tillbaka på land går vi igenom vad vi har hittat i vårt slabbakvarium - kanske får något av djuren flytta in i våra akvarier! Under håvningen blir man inte blöt (om man inte snubblar). 

Snorkling

Tidsåtgång: ca 60 min

Vem kan delta: För alla födda 2013 och tidigare. Barn födda 2011 – 2013 ska ha med sig deltagande vuxen. 

Utrustning: Våtdräkt, cyklop, snorkel och skor (ingår) 

Det här snorklingspasset är lämpligt för dem med liten eller ingen snorklingsvana. Det går att delta även om man inte är simkunnig, då vi snorklar på grunt vatten. Alla deltagare får låna våtdräkt, snorkel, cyklop och skor och under lugna former tränar vi snorklingsteknik. Sedan snorklar vi runt och ser vad som gömmer sig under ytan.  

OBS! Man måste ha badkläder på sig under våtdräkten, kom gärna ombytt!

Snorkling på leden

Tidsåtgång: ca 60 min

Vem kan delta: För alla simkunniga födda 2010 och tidigare.

Utrustning: Våtdräkt, cyklop, snorkel och skor (ingår) 

Det här snorklingspasset är för dig som är simkunnig och har snorklat tidigare. Alla deltagare får låna våtdräkt, snorkel, cyklop och skor innan vi ger oss ut på snorklingsleden. Leden sträcker sig mellan brygga 6 och 7 och består av ett antal undervattenstavlor med bilder och information om några av Öresunds invånare. Passet leds av våra guider. 

OBS! Man måste ha badkläder på sig under dräkten, kom gärna ombytt! 

Barnens hav

Tidsåtgång: ca 60 min

Vem kan delta: För barn födda 2014-2017 samt deltagande vuxen. Minst en vuxen på 2 barn, lägsta ålder är barn födda 2017.

Utrustning: Flytväst, shorties/vadarstövlar, håv och vattenkikare (ingår).

Under den här aktiviteten får barnen åka flotte, lyssna på en saga om djuren i Öresund och kika ner under ytan med vattenkikare. Kanske hittar vi något av djuren från sagan med håvarna!  

2018_3365_018_047_edited.jpg

Rädda havet från plast

Gör en insats för havet genom att städa en bit av stranden! Låna skräpplockare, handskar och påsar/kärl till skräpplockningen i receptionen och ge dig ut på hjältedåd! Ingen bokning krävs.