Kampanj - Rent Öresund

Gör en insats för havet genom att städa en bit av stranden! I sommar kan du hjälpa till att förhindra att skräp som hamnat fel på land inte hamnar i havet. På 5 platser längs Malmös kustlinje finns i städhubbar där du kan låna skräpplockare och hink att samla skräpet och även lämna skräpet när du är klar.

Städhubbarna finns i anslutning till strandvärdarna i Klagshamn, på Sibbarp, vid T-bryggan på Ribban, Sundspromenaden och vid Scaniabadet i Västra hamnen och är tillgängliga alla dagar från kl. 10.00 - 18.00. 

Den 16 juni - 15 augusti är tiderna för Sundspromenaden 12.00 - 22.00 och för Scaniabadet 10.00 - 22.00.

Du ska alltså fota skräpet du plockat, dela på Instagram eller Facebook och tagga #rentöresund för att vara med i utlottningen av fina priser. 

Det går också bra att tävla på plats på naturum Öresund!

 

Varje fredag drar vi en vinnare bland veckans städare som får en fin vinst från naturum Öresunds shop. I slutet av augusti korar vi sommarens strandstädarhjälte som vinner en snorkeltur* med båt tillsammans med naturguiderna från naturum Öresund.

 

Vinnarna annonseras på Facebook och Instagram och vinsten hämtas ut på naturum Öresund. Observera att man måste ha ett offentligt Instagramkonto för att kunna delta. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Pst – man kan också tävla med skräp man plockat i kvarteret hemma, på stan eller någon annanstans där det behövs :) 

*Snorkelturen sker under sensommar/tidig höst och datum bestäms av naturum Öresund i samråd med vinnaren eftersom turen är väderberoende. Max 6 deltagare varav minst en över 18 år. Våtdräkt, mask, snorkel, fenor och våtskor finns att låna.

Kampanjen är en del av ett strandstädningsprojekt som genomförs av Marint Kunskapscenter och Malmö stads fastighets- och gatukontor med bidrag från Naturvårdsverket.

Gör så här:

Ta dig till en städhubb

Låna en skräpplockare och hink 

Plocka skräp!

Sortera skräpet i tunnorna, ställ
tillbaks skräpplockare och hink

 

 

Posta en bild på        eller        och

tagga #rentöresund

  • Facebook
  • Instagram

Tävla!

1.

2.

3.

4.

5.