Kampanj - Rent Öresund

Gör en insats för havet genom att städa en bit av stranden! I sommar kan du hjälpa till att förhindra att skräp som hamnat fel på land inte hamnar i havet. På sex platser längs Malmös kustlinje finns i städhubbar där du kan låna skräpplockare och hink att samla skräpet och även lämna skräpet när du är klar.

Städhubbarna finns i anslutning till strandvärdarna i Klagshamn, på Sibbarp (2 st), vid T-bryggan på Ribban och på Sundspromenaden i Västra hamnen och är tillgängliga alla dagar från den 15 maj till 15 september från kl. 10.00 - 18.00. Det finns även en städhub här hos oss på naturum Öresund som är tillgänglig under våra öppettider

Du ska alltså fota skräpet du plockat, dela på Instagram eller Facebook och tagga #rentöresund för att vara med i utlottningen av fina priser. Det går också bra att tävla på plats på naturum Öresund!

 

Varje fredag från den 1/6 till 12/8 drar vi en vinnare bland veckans städare som får en fin vinst från naturum Öresunds shop. I mitten av augusti korar vi sommarens strandstädarhjälte som vinner en snorkeltur* med båt tillsammans med naturguider från naturum Öresund.

 

Vinnarna annonseras på Facebook och Instagram och vinsten hämtas ut på naturum Öresund. Observera att man måste ha ett offentligt Instagramkonto för att kunna delta. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.

Pst – man kan också tävla med skräp man plockat i kvarteret hemma, på stan eller någon annanstans där det behövs :) 

*Snorkelturen sker under sensommar/tidig höst och datum bestäms av naturum Öresund i samråd med vinnaren eftersom turen är väderberoende. Max 6 deltagare varav minst en över 18 år. Våtdräkt, mask, snorkel, fenor och våtskor finns att låna.

Gör så här:

Ta dig till en städhubb

Låna en skräpplockare och hink 

Plocka skräp!

Sortera skräpet i tunnorna, ställ
tillbaks skräpplockare och hink

 

 

Posta en bild på        eller        och

tagga #rentöresund

  • Facebook
  • Instagram

Tävla!

1.

2.

3.

4.

5.