Bi_BB.png
logo_bioblitz_malmö.png
Ål_BB.png

Den 3 september blir det artjakt på Ribban i Malmös första BioBlitz! Kom och utforska den biologiska mångfalden – både i havet och på land. Alla kan delta och på plats finns även experter som
hjälper till att artbestämma våra fynd. Tillsammans kan vi hitta mängder av olika djur och växter! 

Vad är en BioBlitz?

En BioBlitz är en artjakt där allmänhet och experter tillsammans undersöker ett områdes biologiska mångfald genom att försöka hitta så många arter som möjligt under en begränsad tid.

Syftet med BioBlitzen på Ribban är att uppmärksamma den fantastiska biologiska mångfald vi har här. Vi vill väcka nyfikenhet och engagemang och bidra med kunskap om Malmös stadsnära natur. Artjakten kommer även att ge en värdefull bild av artrikedomen i området som kan följas upp vid framtida inventeringar och naturvårdsarbete.

IMG_7292.JPG

Program

Vi håller på från gryning till skymning och har delat upp dagen i tre
inventeringspass:

- Gryning kl. 05.00 – 09.00 

- Dag kl. 11.00 – 15.00, naturum Öresund har öppet

- Skymning kl. 18.00 – 22.00 

Det kommer att finnas en mängd roliga aktiviteter att delta i, tex. håvning, snorkling, fågelspaning, planktonvisningar mm. Håll utkik här, programmet uppdateras löpande med mer information och hålltider allteftersom planeringen tar form.

Block_BB.png

Tjuvstarta artjakten!

Med apparna iNaturalist eller Seek kan du börja redan nu. Ta ett foto av ditt fynd och få hjälp att bestämma arten direkt i telefonen. Du hittar dem där appar finns eller via QR-koderna nedan. Med iNaturalist behöver man registrera ett konto, Seek kräver varken registrering eller inloggning.

iNaturalist är ett initiativ av National Geographic Society och California Geographic Society och du kan läsa mer på www.inaturalist.org. Seek har utvecklats av iNaturalist och är anpassat för yngre användare.

iNaturalist_BB.png
Pil2_BB.png

iNaturalist

iNaturalist_appstore.png

App Store

iNaturalist_googleplay.png

Google Play

Seek

Seek_AppStore.png

App Store

Google Play

Seek_GooglePlay.png

Området

Området som vi skall inventera och hitta så många arter som möjligt inom är ca 400m x 400m (16ha). Det omfattar såväl ålgräsängar, tångbälten, sandbotten, strandkant som gräsytor, blivande ängsmark, träd och buskage. Det är stort så vi behöver vara många som hjälps åt – varmt välkommen att vara med!

Bioblitzkarta.png
Spirorbis_BB.png
lona-logo-genomskinlig.png