Ordinarie program

OBS! Läs här om corona och vår verksamhet.

Bland krabbor och tång 

Målgrupp: F-klass, grundskola årskurs 1, grundsärskola

Antal deltagare: 26 deltagare + lärare

Tidsåtgång: 2,5 h inkl. fikastund

Plats: Naturum Öresund, Ribersborgsstigen 4, Malmö 

Med det här programmet vill vi introducera våra yngre deltagare till det fantastiska stora blå och dess små men viktiga invånare. Med lätt och rolig fakta om livet under ytan får barnen, iklädda vadarstövlar och utrustade med håvar och vattenkikare, upptäcka de grunda bottnarna och strandkanten.

 

Fynden de gör i havet tar vi med oss och undersöker närmare. I programmet får barnen även utlopp för rörelse och kreativitet när de på olika vis får gestalta havet och prova sina nya kunskaper. 

När du anger mailuppgift i

bokningen ANVÄND INTE, 

förnamn.efternamn@skola.malmo.se,

då kommer du inte att få någon bokningsbekräftelse.

Skippa skola och skriv

enligt följande:

 förnamn.efternamn@malmo.se.​

Mitt oändliga hav

Målgrupp: Grundskola årskurs 2-3, grundsärskolan

Antal deltagare: 26 deltagare + lärare

Tidsåtgång: 2,5 h inkl. fikastund

Plats: Naturum Öresund, Ribersborgsstigen 4, Malmö 

I Mitt oändliga hav placerar vi Öresund på världskartan och sätter det i ett större sammanhang. Världshaven hänger ju faktiskt ihop men vad skiljer/förenar dem? Efter en introduktion om Öresund, bl. a ur ett oceanografiskt perspektiv, får eleverna med sig nyttig och fantastisk fakta till uteaktiviteten.

 

De utrustas med vadarstövlar, håvar och vattenkikare och upptäcker det strandnära Öresund och samlar in prover i små-akvarier. Tillsammans undersöker vi fynden, med och utan mikroskop, och testar våra nya kunskaper med enkla och lärorika experiment. 

Hopp i havet

Målgrupp: Grundskola årskurs 4-6, grundsärskolan

Antal deltagare: 30 deltagare + lärare

Tidsåtgång: 2,5 h inkl. fikastund

Plats: Naturum Öresund, Ribersborgsstigen 4, Malmö 

Vi människor är beroende av att ekosystem runt om i världen fungerar och har även möjlighet att skydda och återställa dem på ett hållbart sätt. För att kunna göra det, behöver vi få kunskap om dem. 

  

Med programmet Hopp i Havet – om havets ekosystem, får eleverna lära känna och arbeta med termen ekosystem, hur de fungerar och vad som hotar dem. Med övningar och uppdrag både inomhus och utomhus får eleverna på ett lekfullt och praktiskt vis utforska Öresunds viktiga ekosystem.

Havslådan - Egen aktivitet

Målgrupp: Förskola, grundskola och grundsärskola, gymnasium, gymnasiesärskola

Plats: Naturum Öresund, Ribersborgsstigen 4, Malmö

Havslådan är en självguidande aktivitetslåda som innehåller all utrustning man behöver för att håva och utforska längs strandkanten. Ni bokar Havslådan under en hel dag och kan använda den precis hur länge ni vill mellan 09.00 - 15.00. Instruktionsvideor för hur man använder utrustningen finns på vår Youtube-kanal. Fr o m hösten 2019 finns två Havslådor att boka. 

  

Havslådans innehåll: 30 st håvar, 2 st vattenkikare, 5 st hinkar, 5 st vita tråg, 10 st luppar, 2 st förstoringsglas, 5 st skrivplattor, 5 st nyckelkartor 

 

Att ta med själv: gummistövlar/skor som tål väta, oömma kläder efter väder. 

Havslådan ingår som en fältstudiedel i programmen Vi och naturen i Öresund för årskurs 2-3 och Plast i havets ekosystem för årskurs 7-9 som du når via Malmö delar.

Kontakt

naturum Öresund

Ribersborgsstigen 4, 216 44 Malmö

Phone: +46 (0)40 631 30 41 

E-mail: info@naturumoresund.se

Facebook: @naturumöresund

Instagram: @naturumöresund

© 2019 by Marint Kunskapscenter i Malmö.