Höstverksamhet 2020

Höstverksamheten på naturum är öppen mellan den 11 augusti - 12 decemberUnder hösten kan du boka aktiviteter för att komma närmare livet under ytan. Aktiviteterna passar både barn och vuxna - familj, vänkrets eller förening/organisation. Alla aktiviteter är gratis om inget annat anges.

 

Vi fortsätter att anpassa utbudet efter den rådande corona-pandemin och följer de rekommendationer som ges av våra

myndigheter samt uppdaterar oss fortlöpande om vad som är aktuellt. Mer samlad information om corona och verksamheten hittar du här. Vi är tacksamma för all förståelse och efterlevnad av de anpassningar vi gjort och hoppas att vi fortsätter hjälpas åt så vi kan hålla en trygg och säker miljö.

Havsskrindan - på egen hand

Havsskrindan är precis vad det låter som - en skrinda fullastad med utrustning för en exkursion i havet och längs stranden. Håvar, vattenkikare, luppar, nyckelkartor mm ger er bra förutsättningar för att på egen hand upptäcka livet i Öresund! Vi hjälper er att artbestämma om något verkar svårt, ta en bild och visa oss när ni är tillbaka. Här finns filmer om hur du håvar och använder nyckelkartan.  

Läs mer om corona och vår verksamhet här.

Tidsåtgång: max 2,5 timme

Vem kan boka: Familjer och grupper i alla åldrar som umgås till vardags! Minst 1 vuxen per grupp.

Antal per bokning: ca 5-6 st

Havslådan - på egen hand

Havslådan innehåller all utrustning för en grupp att genomföra en spännande exkursion på egen hand i havet och längs stranden. Håvar, vattenkikare, luppar mm ger er bra förutsättningar för att upptäcka livet i Öresund! Vi håller en kortare introduktion när ni kommer samt hjälper er när ni är klara att artbestämma om något verkar svårt. Här finns filmer om hur du håvar och använder nyckelkartan.  

Att ta med själv: gummistövlar/skor som tål väta, oömma kläder efter väder. OBS! Det ingår INTE lån av vadarstövlar.

Läs mer om corona och vår verksamhet här.

Tidsåtgång: max 2,5 timme

Vem kan boka: Föreningar andra organisationer. Minst 1 vuxen per bokning.

Antal per bokning: max 30 st

Miljöhjälte för en dag

Gör en insats för havet genom att städa en bit av stranden! Låna skräpplockare, handskar och påsar/kärl till skräpplockningen i receptionen och ge dig ut på hjältedåd! Ingen bokning eller föranmälan krävs. 

I sommar har vi även en strandstädningskampanj kallad Rent Öresund. Denna kampanj innebär att man som strandstädare kan vinna en snorklingstur från vår båt Elias!

Läs mer om kampanjen Rent Öresund här

Psst! Du kan

också besöka utställningen eller upptäcka

havet och kusten

i uteaktiviteter

på egen hand!

Kontakt

naturum Öresund

Ribersborgsstigen 4, 216 44 Malmö

Phone: +46 (0)40 631 30 41 

E-mail: info@naturumoresund.se

Facebook: @naturumöresund

Instagram: @naturumöresund

© 2019 by Marint Kunskapscenter i Malmö.